Thursday, March 22, 2012

Patut Ke?


 
Salam buat semua!

 Berapa anda bayar untuk segelas "air kosong" ini?...Selalunya kita dikenakan bayaran lebih kurang RM0.20/RM0.30. Tapi tak kurang jugak ada kedai yang bagi free jer...sebenarnya itulah yang paling sesuai dan yang sepatutnya...sedekah...hehehe...marah lak orang berniaga kat aku ni...;)))) 

Awal Mac aritu aku ada turun KL. Sambil2 tu ada la melencong kat Shah Alam jap. Dah tu singgah la satu kedai...di sini untuk segelas air kat atas tu...aku dicaj...RM0.50...ermmm....bila tengok resit...terdetik gak di hati...mahalnyer...hihihi, ni bukan soal berkira...kalau nak berkira...bawa jer air kosong kat rumah tu kan...jimat. Tapi di sini...sajer nak mengulas "kelogikkan" harga untuk segelas air "0". 

Dan baru2 ini aku terbaca...ntah kat mana...lupa...ada seorang brader tu dikenakan RM1.50 untuk segelas air kosong. Ingatkan RM0.50 tu dah mahal...rhoper2nya...ada kedai lagi cekik darah. Jadi...soal ini nak salahkan siapa ya? Kalau tak nak panjang citer...tak payah order la air ni...order jer air lain...kalau nak jugak...bawak sendiri....hihihi...idea yang bagus ni.

K dululah...sajer jer nak panaskan blog yang sunyi sepi ni. T.Kasih pada yang sudi singgah/jenguk sini...t.kasih jugak pada yang sudi follow ya! Ada luang jenguk2 la selalu walaupun n3nya jarang2 wujud...hehe.

K

Wassalam...;)

4 comments:

Penyuluh Perikanan said...

terima kasih sobat, atas saran yg baik, ternyata setelah saya baca artikel ini luar biasa bahwa segelas air putih memiliki mujizat yang luar biasa, terima kasih sobat
silahkan mampir lagi sobat
trims

eLL said...

peniaga ambil kesempatan atas air kosong

kak mah said...

Bil air,gas semua kena bayar...gelas kena cucu guna sabun,kakau guna sabunlah...pekerja kena bayar gaji. Itu sebab air O kosong pun mahal. Jom! Kita pakat bawa air dari rumah.

ZURINA said...

t.kasih semua...ada btul gak tu k.mah kannnn...;)