Wednesday, August 8, 2012

Rendang Daging Sure Sedap




Salam semua! hari ni kita dah masuk 19 ramadhan...bermakna dah masuk 19 hari kita berpuasa. Tapi kalau ada yang ter"miss" tu pastikan anda ada alasan yang munasabah ya...;) Bila dah 19 hari...maknanya lagi seminggu lebih kita nak sambut raya...ermmm...keterujaan nak raya dah mula terasa dah ni. Yang pasti...moga2 kita semua sentiasa diberikan kesihatan untuk sama2 memeriahkan aidilfitri nanti...insyaAllah...amin3x.

Masih dalam kuali lagi...;)
La...tajuknya RENDANG...citernya pasal RAYA plak...huhuhu...salah citer ek? Oklah...sekadar nak kongsi resepi rendang ni. Saya masak hujung minggu hari tu. Resepinya saya ambil dari My Resipi...sila ke link ini untuk dapatkan resepinya. Soalnya rasa tersangatlah kena dengan selera saya seisi keluarga. Cubalah...tak rugi kalau anda mencuba kerana ia betul2 sedap...sebab tu sangat teruja untuk saya kongsikan di sini. DAN untuk rempah kurma yang digunakan tu saya gunakan rempah kurma Babas(resepi ni dia gunakan rempah kurma bukan rempah rendang. Sekadar penambah rasa). Pada rakan2 GA kkida hari tu...cubalah...hari tu kan Babas ada bagi rempah ratusnya...siap dengan bekas rempah ratus lagi...;) Nanti kita cuba pula rendang versi Rempah Rendang Babas.

K...Selamat Mencuba...Wassalam
 *
*
*
pssstttt...kalau sudi...sila ke link ni INI dan  "like" gambarnya ya!!! sokongan anda amat2 saya hargai...;)

4 comments:

Nurul Akmal said...

Dah like.. Good luck akak..

sedapnyer...

ainnoraini said...

Kalau pekena dgn pulut sedap nii..

Zefa NorAsmara said...

Baru guna serbuk kunyit je.. Yg lain 2 entah bila nak mengolahnya :-)

Zurina said...

TQ nurul...jom join skali...sekadar memeriahkan contest...kalah menang lain kira..;)

K.ain...yup pulut...ketupat rendang...dh nk raya...bole la jd menu tambahan ni...;)

Zefa...cubalah d hujung minggu ni...;)