Saturday, March 23, 2013

Edisi Tayang Makanan

Salam semua! Selamat berhujung minggu...dan pada adik2 yang masih bersekolah...selamat bercuti rehatkan minda dan rehatkan diri selama seminggu. Tapi jangan abaikan tanggungjawab, belajar tetap belajar k! Kerja yang cikgu bagi jangan lupa buat...dan rajin2kan diri untuk ulangkaji pelajaran tau!!! Seperti biasa...bila cuti sekolah ni tentunya ramai ambil kesempatan untuk balik kampung...akupun nak balik jugak...walaupun cuma 2 hari...jadilah. K, lari tajuk jap...jom kita berbalik pada tajuk asal...makanan...hehe. Tak nak citer panjang2...Meh! layan gambar sambil stori mori ya!!!

 Apa yang otai...apa yang no.1 di Malaysia???...ermmmm sila lihat gambar bawah...tu la dia...:)

  Ini haaaaaaaa...burger Otai no.1 di Malaysia. Kalau anda nak tau best ke tak...cubalah ya! 

Ini versi tayang masakan sendiri...cream puff percubaan pertama. Dah lama teringin nak buat...dan akhirnya kejadiannya terhasil jugak awal Mac aritu. Nak senang kerja aku main sudu2kan ajer...tade munga2...tapi tetap cantik kannnnnn?(hehe...versi nak sedapkan hati). Jangan persoal tentang rupanya...tapi persoalkan soalnya rasa...bila lulus pada tekak en.suami...kukira misi ini berjaya...:)...alhamdulillah. Resepinya aku ambil kat blog Dapur Mamasya...dan kalau nak tengok resepinya sila ke SINI ya!!!

 Sesekali ubah selera mat saleh walau aku ni tekak melayu original...tapi untuk citarasa en.suami aku rajinkan diri mencuba beberapa resepi ala2 mat saleh ni. Resepinya ala2 suka hati dan syok sendiri...kalau anda nak...sila google ya...banyak di pasaran...:)

 Taraaaaa...jemput makan!!! ...:)

Ini feveret en.suami...yong taufuuuuuuu....dua pilihan kuahnya...satu yang "pedas" satu "sup"...selalunya kuah pedas jadi pilihan kami. Heroku Faris selalunya makan tanpa kuah...kalau ambik sup pun dia tak makan. Gambar kuah lupa snap...akan di snap d masa akan datang...:) ...k, banyak kerja mahu dibereskan...permisi dulu...

~sekian wassalm~

7 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

semua sedap2 belaka makanan tu...

Mamasya said...

Aslmkum Zurina
tksih mencuba cream puff.
ytf tu yg sedappp

Zurina said...

k.madihaa...sedap utk makan sdiri2...:)

mamasya...sama2...t.kasih kembali...:)

Cik Nurul Siezuka said...

Tidaaakkk nak tutup mata... Semua makanan nampak sedap2... Menggoda jiwa dan raga nih.. hehehe :)

boni kacak said...

pergh.. dah lah tak makan lagi ni.. terus lapar perut.. hahaha

S.K.A said...

Hmm Ya ALLAH sedapnya..law lah dpat mkan camni..

Miss Zahirah said...

prnh try wat cream puff tp x jdi.. huhuhu