Wednesday, October 12, 2011

Dadih...Kegemaran My Super Hero


 Jom makan dadih! Hari ni atas permintaan my super heroku(my husband)...maka petang ni  aku masak benda ni. Bukan susahpun....guna serbuk dadih buahan2  segera ajer(macam gambar kat atas tu). Cara2nya ikut jer arahan kat belakang bungkusan tu.  Cuma tambah susu cair , air dan gula. Selalunya aku guna jenama Happy Tree/Happy Grass(rasanya macam keluaran yang sama kot)...bagi aku la...setakat yang aku guna, jenama ni paling ok. Bagus dari segi soalnya rasa dan juga warna. Tapi atas penilaian masing2 la kan?  Pilihan utama kami selalunya perisa jagung(my hero kecilku suka), perisa honeydew flavour dan strawbery. Lain2pun ok...tapi selalunya kami beli perisa ni. Jom layan gambar...ecece...macam gambar snap sendiri lakkan...walaupun gambar ni macam biasa aku pinjam cik gogle punyer...eheh...;)


***takde apa2 yang menarik...sajer jer nak bagi idea pada sesape yang tengah fikir2 apa menu untuk santapan keluarga di waktu senggang ...pada yang sudi jenguk blog ni la...:)

4 comments:

ainnoraini said...

anak2 kak ain pun suke jugak...
kalau buat tu sekejap jer selesai dimakannye...

Zurina said...

Budak2 memang suka k.ain jelly2 camni. Kat cni bapak budakpon suka...ehehe

Kathy Tuah said...

sy pun salu guna brand hepy tree..sdp!

Zurina said...

sedapkan? sama la kite...;)