Friday, September 14, 2012

Rezeki Di Bulan Syawal

Alhamdulillah...bila sebut jer bulan syawal...asal hujung minggu jer...ada la yang menjemput untuk makan2...open house orang putih cakap. Itulah yang dikatakan rezeki bulan syawal. Selalunya hujung minggu la sebabnya hari cuti...hari bekerja kena ambik cuti la kalau nak buat open house...tupun belum tentu ada yang nak datang...coz hari kerja. N3 sebelum ni aku cakap minggu lepas(Sabtu) abang kat Bangi buat open house...kebetulan aku g KL...jadinya kerja aku...makan dan makan sampai pecah perut...huhuhu...teruk benar bunyinya...tidak la gitu...tapi asyik makan jer kerjanya...perut tak sempat nak kosong...isi lagi...DAN bestnya...dapat tapau wak balik Perak lagi. so Ahad tu aku tak yah masak...meh tengok apa yang di tapauuuuuuuuu....
Acar
Nasi Minyak
Rendang Ayam

Daging Kurma

Udang Berkrim
ermmm...yummy...Thanks buat kanda na dan abangder ajis!!! Lenkali buat makan2 lagi bila kami datang.....dan jgn lupa tapau skali yer...isy3x...muka tak malu kannnnnnnn...;)

 Dan atas ni mangga muda....juga buah tangan dari kakak ipar(dari pokok kakaknya)...sedap sangat buahnya...rangup dan rasa lemaknya...tak masam sangat...ermmm...meleleh air liur...;)
*
*
*
Syawal dah penghujung...ini kira minggu last...sape berhajat nak buat open house tu boleh la sebab minggu depan dah habis laya2...;) Ok la...itu jer....SEKIAN..Wassalam!...;)

5 comments:

Piepy Swifty said...

alamak!! terliur dh...
bagi ckit bleh tak? heee

Zurina said...

piepy...habis sudahhhhh...;)))))))

dhiashahida said...

meleleh air liur tgk nye..smpai kat bawah tu kecur jadinya..nyum3

Zurina said...

shahida...hehehe...yg bawah tu paling tpikat...;)

Top Niaga said...

emmmm, sedapnyaaa :)