Monday, April 9, 2012

Tudung Bawal Tetap Di Hati

Salam 

Hari ni macam2 fesyen tudung timbul...yang memudahkan ada..yang menyusahkan pun ada. Shawl tak shawlpon adoooo. Yang mudah tu yang main sarung jer...siap. Susahnya yang belit situ belit cni...pin sana...pin sini. Dah tu nampak macam bungkusan/hamper tak siap...huhu. Betul ker hamper?...cantik perrrr...tu namanya berfesyen...stailo omputih cakap. Tak kisah la kan...asalkan auratnya terjaga. Tutup mana yang patut di tutup.  

Pepun ikut aku ni...orang nak kata kuno ke ape biaQ pi lah kannn. Fesyen belit2 ni memang aku tak suka. Bila tak suka...tak reti la nak membelitnya coz tak berapa nak ambik tahu. Tengok orang pakai...kadang2 nampak cantik gak..kadang2 tu...pelik semacam jerk. Yang aku suka... tudung "segera" tu jer. Alah...yang pakai anak rambut(tarbus), pastu main sarung jer. Ha...yang ni pon macam2 fesyen dan corak. Tapi aku suka yang simple2 jer. Kalau yang rambu2 ramba tu...memang tak minat la. Tak tau kot2 satu hari nanti terminat pulak...yelah...fesyen terkini hiburan sensasi katakan..kadang2 kita ni terpengaruh dengan arus perkembangan. Tapi harap2nya...tak terpesong dah la kannnnnnn. 

Tudung Bawal

Berbalik pada "tudung segera" tu...dah kerjanya mudah...pakai sarung jer...tambah pulak ada jenis kainnya tak payah digosok...akupun kadang2 rabun mata gak la...beli la yang macam2 jenis. Tapi fesyen tudung ni jap jer timbul...tup2 timbul yang baru. Hermmm tak terkejor dibuatnya. Bila dah timbul yang baru...yang lama kita letak tepi...huhuhu...isy3x. Ringkasnya citer...nafsu semata2 tu. Takyahlah nak ikut fesyen sangat wahai "zurina"...tak ke membazir namanya tu. Pakai jer mana yang ada...janji aurat terpelihara...;)

Tudung Segera...pilih mana yang berkenan

Walau apapun fesyen terkini hiburan sensasi...my love en suami selalu jer giling2 kepala bila lihat wife dia ni mabuk tudung. Katanya...dalam banyak2 tudung tu...di mata dia, dia paling suka tengok  wife dia/mana2 wanita pakai "tudung bawal". Sekarang ni tudung bawal yang bertimbun2 dalam almari tu hanya sesekali dipakai olehku...tiap kali pakai  mesti dia kata..."kan ayu pakai tudung ni"...huhuhu. Tapi hati ni degil gak...selalu jugak pakai tudung segera tu. Bukan apa...mudah. Tak yah nak pakai pin dan nak lipat2 atau betul2kan. Mudah cepat n pantas...huhuhu.

Jadi disebabkan en suami suka...sesekali tu masih lagi la menggayakan tudung bawal. Elok gak tu dari dia duk terperuk kat dalam almari...;))))))))

Okeyh...anda bagaimana? Kalau yang jenis suka berfesyen mungkin tak setuju dengan pendapat aku ni...takpe...masing2 punya citarasa dan pendapatkan. Kita hormat setiap pandangan orang...selagi ia tidak salah di sisi agama...SEKIAN.

Wassalam!

***Gambar ehsan en google...TQ!

12 comments:

ainnoraini said...

mmg pun tudung bawal byk yg ada tersimpan kat dlm almari dah lama tak pakainya..sejak ada tudung segera ni kann..

ZURINA said...

btul tu k.ain...simpan wak kenangan...huhuhu

M@W@R Q@SeH said...

mmg dh lama x pakai tudung bawal...sbbnya mls dh nk iron...hehee yg segera ada...trus sarung je senang...pmls btul sy ni kn :)

ogyep yummy mellow said...

ogyep lebih suka pada tudung bawal sebenarnya... tapi disebabkan, nak express sebab selalu keluar masuk rumah... mcm dah tak praktikal lak... tapi, anak2 dara ogyep suka tudung bawal..

ZURINA said...

mawar Qaseh...bukan pemalas...dh ada yg xpress...mestilah yg tu kita pilih...hehehe.

ZURINA said...

ogyep...sama la kita...suka...tp cerewet ckit nk dbandingkn dgn tudung xpress..tu yg tsimpan jer kt almari...;)))))

Norzie hany said...

Sama la dgn saya...semenjak dah ada tudung segera,tudung bawal dah terbiar bertimbun dlm almari.hehehe

ZURINA said...

hehehe...btul la tu. Sblm tudung segera wujud...ramai yg mabuk ngan bermacam2 jenis tudung bawal...tu yg btimbun2...wanita oh wanita...;)

hazfee said...

jarang dah nampak orang pakai tudung bawal sekarang ni. hanya segelintir je pakai.ekeke. tudung bawal best :)

ZURINA said...

mmg jarang...tudung xpress dh jd pilihan...no.1...;)

Cik Kay Jue said...

kalau ckj tak ikut sangat la fasal fesyen ni.. ckj masih setia dengan tudung bawal! hehe.. lagi pun sekarang fesyen tudung bawal da nak naik balik! tu yang ckj suke sangat2..

*p/s : baru ingat mau buat entry fasal tudung bawal.. huhu..

ZURINA said...

haah...tudung bawalpun sentiasa ada corak tbaru. ckj...buat la n3nya..xsabar nk g jln rumah ckj...;)